perjantai 21. kesäkuuta 2013

Vanhassa kyläkoulussa...


Mä jo luulin, etten Pohjanmaan lomallani pysty enää yhtään roomboxia askartelemaan, koska loput laatikot odottavat kotona Pirkanmaalla. Niin vaan sopivasti kävi, että miehen sisko kiikutti minulle eilen hänelle tarpeettoman ruskean Photos -laatikon, ja mää pääsin taas näpertelemään. :)


Laatikon koko on n. 12 x 17 x 28 cm, eli hippasen pienempi ja syvempi kuin käyttämäni valkoiset laatikot. Tässä oli kankainen vuoraus, joka houkutteli tekemään tästä vanhan kyläkoululuokan. Lattiasta poistin kangasvuorauksen ja mattopuukolla vetelin siihen lautojen ääriviivat. Naamut ja kolhut syntyivät itsestään kangasvuorauksen liimajälkiä poistaessa, ja istuvat tuohon kuluneeseen koululattiaan paremmin kuin hyvin.


Korkkisista lasinalusista askartelin paripulpetin, jonka maalasin valkoiseksi. Kansi on tehty  jäätelötikuista. Liitutaulun taustana on finnfoamin palanen, joka on päällystetty mustalla pellavakankaalla, reunat jäätelötikuista. Liitutaulun sieni on finnfoamin pala, ja liitutaulun nurkalla on vanha laskento -kirja. Liitutaulun päällä kököttää Kekkosen kuva, vanha luokkakuva ja pari muinaisaarretta.Seinälle tulostelin kuvia vanhoista koulutauluista sekä vaakunan. Luokassa opiskelevat tämän päivän lapset, vaan luokka miljöönä on jäänyt muinaiselle ajalle akvaariota lukuun ottamatta. Akvaarion tein korurasian läpinäkyvään kanteen, ja pienet kalat löytyivät vanhoista korviksista.
Opettajan pöydän tein finnfoamista ja jäätelötikuista. Kansi on lisäksi kyllästetty vahvalla, tummalla kahvilla, jotta siitä tuli väritykseltään vähän vanhemman ja kuluneemman näköinen. Takaseinällä liitutaulun vieressä on Suomen kartta, ja sivuseinällä kasviaiheiset koulutaulut.Opettajan pöydällä on todistuksia, kirjoja ja karttakeppi. Luokan opettaja on näemmä sen verran vanhanaikainen, että pitää arvossa muinaisia oppikirjoja myös 2000-luvulla. :)
Opettajan pöydän edessä pienellä nukkekotiliikkeestä ostetulla jakkaralla kököttää karttapallo, jonka sain tähän projektiin vaarilta. Vieressä tönöttää metallinen sotilaspatsas, joka lienee suklaamunayllätys vuodelta kivi ja kirves.

 Koululaiset lienevät kera opettajansa kesälomalla, koska ketään ei ole koulun nurkilla näkynyt.


 Inspiroivaa juhannusta sinulle, joka täällä piipahdit! :)

14 kommenttia:

 1. Ihana! Toisilla sitä on taito hyppysissä.
  Oilikki saapui eilen, kiitos myös siitä, se oli juuri sellainen, kun toivoinkin;)
  Riemukasta Juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Huokaus, kyllä on tarkkaa työtä ja kekseliästä ideointia!
  Melkein voi kuulla lasten riemuisat äänet välitunnilta..

  VastaaPoista
 3. Ihana!monia pieniä yksityiskohtia.
  Nautinnollista ja turvallista keskikesän juhlaa!

  VastaaPoista
 4. voe mahoton, tää on paras <3 ihana, ihana, ihana!!!

  VastaaPoista
 5. Nää on aivan käsittämättömän UPEITA!! Oon jääny ihan koukkuun näihin sun roombox -postauksiin. Oottelen aina innolla mitä kivaa seuraavaksi kesksit.

  Niinku just tämäkin.. Todella..TODELLA MAHTAVA!!!

  VastaaPoista
 6. Huh huh, mikä vauhti! Tässä sain ihailla vaakaa, cafe pannua ja nyt tätä koulua! Mahtavia postauksia kertakaikkiaan!!
  Hyvää Juhannusta!!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa juhannuksen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 8. No ootpas sää nyt näistä innostunu :D Tosi hienoja ovat ja oot tosi taitava tekeen (näitäkin) :)
  Mukavaa juhannusta :)

  VastaaPoista
 9. Upea! Nuo kasvitaulut ja aapiset on parhaita!!

  VastaaPoista
 10. Siis nää on aivan sairaan hienoja!!!
  Leppoisaa inspiroivaa juhannuksen jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 11. Mä olen tässä väkertänyt yhtä huonetta tuollaiseen laatikkoon. Vähän vielä kesken, mutta asukas on jo muuttanut sinne.

  VastaaPoista
 12. Olen aivan äimistynyt taidoistasi, luoda jotain noin kaunista!
  Kiitos, kun sain minäkin kurkistaa!
  Me täällä Kreetalla vietämme juhannusta uiden ja kohta lähdemme hiukan shoppailemaan :)
  Iida /v on siihenKIN oiva kaveri :)
  Vaarilla on naurussa pitelemistä, kun me kaksi harakkaa pääsemme vauhtiin :)
  tuksu-mummeli

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)