sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tänään...


...syötiin aaamupalaksi terveellisesti lättyjä. Njam. :)Grisli sen sijaan söi aamupalaksi ruohoa, jota mies kävi nyppäämässä pihasta ennen nurmikon leikkaamista. Grislillä on nyt ollut karvapallojen kakomisen kanssa hieman ongelmia, ja päätimme kokeilla sekä harjauksen (jota tämä kissa inhoaa yli kaiken) että ruohon tehokuuria, josko saatais neidin suolisto karvoista puhtaaksi.


Alvin joi aamupalaksi vettä lavuaarissa olleesta lasista. Mehän tilattiin kuukausia sitten kaikki hienoudet käsittävä juoma-automaattti, että kissoilla olisi aina raikasta ja kiertävää vettä, vaan Alvin tykkää mieluummin juoda lavuaareista, juomalaisesta, kastelukannusta...Tänään kiinnitettiin seinälle eilen Pirkkalan Ropelli -kirppikseltä löytynyt kyltti. Juku, että ihastuin tähän.
Tänään istutettiin pihalle viimein kesäkukat. Meille siis tuli kesäkukat vasta tänään. Koska meidän ensimmäinen loma sijoittui kesän alkupuolelle ja oltiin miltei kaksi viikkoa poissa kotoa, päätettiin, ettei osteta kukkia pihaan kuolemaan ennen kuin ollaan taas kotosalla ilman pitkiä poissaoloja.
Tänään viriteltiin keittiön verhotankoon metallisia kukkia. Löysin eilen kirpparilta taas kasan vanhoja piparkakkumuotteja. Perinteisen piparkakun muotoisia alkaa olla jo niin paljon, että virittelin niistä ketjun verhotangon reunaan. Näin kesällä voivat edustaa kukkia, talvemmalla sitten jouluisia piparkakkuja.
Tänään pesimme myös nahkamiehen. Monet sfinxien hoito-ohjeet kertovat, että sfinx pitäisi pestä säännöllisesti noin kerran viikossa, vaan kasvattaja, jonka luona vierailimme muinoin sfinxeihin alkuun tutustuessamme, totesi, ettei oikeastaan ymmärrä, miksi kissaa täytyisi pestä niin usein, ellei kissa selkeästi rasvoitu. Kasvattaja epäili, että kissan viikoittainen peseminen itse asiassa saattaa johtaa hiljalleen siihen, että kissan nahka myös alkaa rasvoittumaan helpommin, ja sen jälkeen peseminen säännöllisesti onkin välttämätöntä. Hänen vinkistään emme alkaneet Alvinia kissan meille saapuessa pesemään säännöllisesti, vaan ihan täysin sen mukaan, miten kissa rasvoittuu. Ja tulos on ollut tosiaan se, että olemme pesseet kissan tämän puolen vuoden aikana vain kaksi kertaa. Kissan nahka ei juurikaan rasvoitu, eikä tiheämmille pesuille ole tarvetta. Voihan toki olla, että kollin kasvaessa tarvekin muuttuu, vaan tässä kohtaa harvat pesukerrat riittävät.
Sellaista tapahtui tänään. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

13 kommenttia:

 1. Jaksan ihailla oivallista,persoonallista sisustyyliäsi loputtomiin :)

  VastaaPoista
 2. Voi syvä huokaus kuinka kaunista... Niin sisällä kuin ulkona :) Tyylisi on ihana!

  VastaaPoista
 3. Oi, oi mitkä IHANA BLOGI! Rakastan kissoja, karvallisia ja karvattomia ja kaunista sisutusta jota sitäkin täältä löytyy! Eli uusi lukija ilmottautuu :)...

  VastaaPoista
 4. Että tuo Alvin on hauskannäköinen tyyppi, aina pistää hymyilyttämään :D
  Piti mun jotain sanoakin, mutta jäin tuon tassun lumoihin!! ♥

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ja kisuleita. ♥ Tuo kyltti osu ja uppos minuunkin teksteineen, hieno! :)

  VastaaPoista
 6. Oi miten kaunista ja herkullista:-) Alvin on jotenkin niin symppis:-)

  VastaaPoista
 7. Suloisia kuvia! :)

  Letut kuulostaa ihan kesäloma aamupalalta, nam! :)

  VastaaPoista
 8. Oih, lettuja,Alvin,heinäseipäät,Alvin,kukkaset,Alvin!

  VastaaPoista
 9. Onpa kaunis piha ja ihanan näköistä sisälläkin! Meidän kissat eivät suostu juomaan raikasta,puhdasta vettä vaan sitä lipitetään ammeesta,tiskialtaasta,minun lasistani ja vaikka mistä.

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia taas päivitys pullollaan. Alvin on samaa sorttia kun minun kissat. Minulla onkin kupponen aina vettä kissoilla lavuaarissa. ja mitään hienouksia kissat ei kaipaakaan. Meinasin ostaa kissapedin. no, enpä ostakaan, pahvilaatikko on paras nukkumispaikka ja liinavaatekaappi :) hessu avaa oveen itse ja siellä se päiväunet ottaa :)

  Mukavaa heinäkuun alkua,

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia ja tuo kyltti on hieno!

  VastaaPoista
 12. Huomasin hymyileväni pitkästä aikaa, kun näin kuvat kissasi. Aivan hurmaava otus :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)