tiistai 11. helmikuuta 2014

Totuus


Pitkät räsymatot on tosi kätevät.


Ne menee mukavasti rullalle liukkaalla laminaattilattialla.


Varsinkin, jos on neljä kissaa kaahaamassa niitä rullalle.


Yleensä meillä näyttää siis tältä. Valehtelematta suoristan mattoja ohi kulkiessani kymmeniä kertoja päivässä. Mies samaten. Silti meillä näyttää yleensä tältä. Niin kauan kuin matot pysyy kuivina, se ei haittaa yhtään. :) Tietääpä ainakin, että täällä ollaan elossa.


41 kommenttia:

 1. :D Hellyttävää, joskin ymmärrän että välillä myös hiukan harmittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän on jo niin tottunut, että suoristelut menee ihan huomaamatta. Jos joku aamu olis matot suorassa, niin tulis varmaan se tunne, että jotain on nyt pahasti pielessä.

   Poista
 2. Tää on niin tosi!
  Kotiläimet on ihania, rakastettavia, söpöjä, lutusia ja niin nopeita liikkeissään.

  Vuosikymmeniä sitten oli sama tilanne suuren koiramme jäljiltä, kun joku tuli pirtille, matot olivat suuresta ilosta kasalla pirtin takaseinillä =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin ajattelen, että suuresta riemusta sitä on matot rullalla. :D

   Poista
 3. Mäkin niin tykkään räsymatoista vaikka ne aina mutkalla onkin:) Edelliseen kissanpissapostaukseen liittyen- On niin lohdullista kuulla, että samoja ongelmia on muillakin. Meidän neljästä kissasta yksi tekee tarpeensa nurkkiin. Lattialle kylläkin. Se on niin äärettömän rasittavaa, mutten toki kissasta luopuisi tuon ongelman takia. Hajusteita, sitruunoita, etikkaa, kissankarkotinta yms...on kokeiltu. Tuo kynsilakka on uusi juttu kyllä. Toivottavasti pisuilut loppuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynsilakka on toiminut, mutta meillä onnena se, että tällä kertaa paikka oli selkeärajainen, vain tuo puusänky ja tietty kohta lattialla. Mikäli pissailisi sinne tänne, ei toki toimisikaan - aina voisi lirauttaa lakkakohdan viereen. Vaan nyt tuo kynsilakan käry piti kokonaan poissa sohvalta. Ja niin kuin kirjoitit, vaikka kuinka ärsyttävää tuo onkin, eipä tulisi mieleenkään sen takia kissasta luopua.

   Poista
 4. Mä rakastan räsymattoja, niiden "hankaluudesta" huolimatta. Ja oikeassa oot, elämää se vaan on ja sitä pitääkin olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta räsymatoissa on monta plussaa, esim. niiden pesu. Monia aiempia mattoja ei olisi pystynyt kotona pesemäänkään, toisin kuin näitä.

   Poista
 5. Olisi aika uskomatonta jos kissa-perheessä kaikki olisi tiptop - ei sellaista huuhollia olekaan.. niinkuin ei lapsiperheissä saatikka ihan näin kuin meillä, että nuorimmainen jo 17v. niin osataan mekin elellä sillai luovasti. Ihania nää kissa-postaukset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muutenkaan ole kovin järjestelmällinen, saatikka sitten kissat. Mies on tarkempi, ja sen takia meillä vissiin mattoja lukuunottamatta on ainakin pääpiirteissään jonkinlainen järjestys talossa lukuunottamatta toki mun ompeluhuonettani, joka on aina kuin pommin jäljiltä luovan kaaoksen vallassa.

   Poista
 6. Ehdottomasti päivän ykköspostaus :D
  Niin elävä(inen)!

  VastaaPoista
 7. Heh, voin uskoa tuon :) naulapyssyllä matot kiinni lattiaan? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On me miehen kanssa heitelty kaikenlaista, naulaamista, kuumaliimaamista ja ilmastointiteippiä. Vaan tuossahan niitä suoristelee. Riemustahan ne on rutussa. :D

   Poista
 8. Ihania katteja:) Olipa piristävän erilainen postaus, sait minusta uuden lukijan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja tervetuloa lukijaksi. :) Kävinkin vastavierailulla sun blogissasi, vaan jostakin syystä en pystynyt jäämään lukijaksi. Mulla ei nuo lukijapalkit ole omassa tai muiden blogeissa näkynyt koko viikolla, tiedä sitten mistä syystä.

   Poista
 9. Neljässä on jo tekemistä *hih*, mutta tiedän tunteen ☺☺

  Silti tuo mattojen suoristaminen vain on jo niin normihommaa, ettei sitä edes huomakaan tekevänsä ohikulkiessaan ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se juurikin menee, aina ohi mennessään suoristelee. Enemmänkin menisi pasmat sekaisin, jos ne joku päivä olisivat jo suorassa.

   Poista
 10. Ihqut kuvat!

  Arvaa montako mattoa meillä on..
  No yks löytyy kylppäristä ja yks pannuhuoneesta :/
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mä toivon, että me saadaan matot pitää. Riippuu paljon tuosta herra nahkamiehestä...

   Poista
 11. Sama on meininki täälläkin kahden kissan voimin.... Tietää kyllä mikä vastassa odottaa kun tulee kotiin..
  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se rajaton riemu, mikä mytätyissä matoissa näkyy. :D

   Poista
 12. Mulla on sellainen pieni räsymattovillitys (hankinta) just nyt meneillään. Teidän söpöläisillä näyttää olevan sama vaiva, mutta vähän toisenlaista sorttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räsymattovillitystä löytyy joka lajia. Toiset etsii, toiset pesee ja toiset ruttaa. :D

   Poista
 13. Ihana värimattoruttupläjäys :D Kissat on mainioita vipeltäjiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempin matot on päässeet elämänsä kyyteihin :D

   Poista
 14. Sama juttu neljän lapsen kanssa. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että ihan sama, onko lapsia, koiria vai kissoja, kaikkien kanssa aina yhtä kaaos. :D

   Poista
 15. :D Meilläkin on salin matto rutussa joskus iltaisin kun leikitään, mutta teilla nautitaan lentävistä matoista kaiken päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ehkä meilläkin rauhoitutaan sitten, kun kaikki kissat rupeaa olemaan henkisesti aikuisia. Vaikka 15 vuoden päästä?

   Poista
 16. Hih :). Minä oon joskus ihan vakavissaan aatellu naulata matot lattiaan kiinni... etenkin kun meillä tuo isokokoinen koira saa isotkin matot myttyyn tosta noin vaan, huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulapyssyä on mietitty täälläkin. Mitkään liukuesteet kun ei ainakaan näiden kanssa toimi. Ehkä kuumaliima? ;)

   Poista
 17. Voi ihanuus! Meillä on sellaisia "karvalankamattoja" ja kun Calle kaahaa, niin matto on pari metriä sivussaan liukuessaan laminaatin päällä. :D Tiedätkö muuten, minä olen saanut inspriraation näistä sinun mattokuvista. Olen aikaisemmin ollut räsymattoja vastaan, mutta kun olen nähnyt nämä kuvasi, niin nehän tuovat ihan erilaista kodikkuutta, kuin nuo meidän matot. Saa pestyä helpommin, helpompi tuuletta ja ja... ehkä seuraavaksi meilläkin on räsymattoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanuus, onpa kiva kuulla, että täältä joku saa jotain inspiraation pilkahduksia. Innolla siis odottelen sun uusia räsymattojasi. :)

   Poista
 18. :) Meillä samaa vikaa koirien kanssa.. Olen ostanut liukuesteitä mattojen alle ja mattoja, jossa itsessään on kumipohja, pysyy vähän paremmin. Räsymatot ei kyllä pysy niilläkään... Meillä suoristeltiin kans yhteen aikaan joka päivä monta kertaa sohvaa, mutta nyt sinne on taakse, seinän ja sohvan jalkojen väliin, kiilattu dvd-levyjen kotelot, niin pysyy sohva paikallaan, vaikka koirat ottaa etuovelta vauhtia ja hyppäävät köllöttelemään :D Kissoille silityksiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompeluhuoneessa mulla on juuri tuollainen kumipohjainen matto, ja on kyllä ihan paras eläinten kanssa. Ei liiku mihinkään, vaikka vauhtia olis satanen lasissa x 4. Räsymatoista kumminkin tykkään niin paljon, että suoristelen niitä mielelläni sen sata kertaa päivässä silkasta niiden olemassaolon ilosta.

   Poista
 19. Aivan loistava postaus. Meillä on koiran ja lasten jäljiltä matot aina rutussa :) ihania kuvia, toiset ottavat siellä lekoisasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rutussa olevien mattojen keskellä on myös paras paikka lekotella. Nelijalkainen väki viihtyy olohuoneessa parhaiten silloin, kun on matot kunnolla rullalla. Kuka sitä nyt viittis suorilla matoilla makoillakaan. ;)

   Poista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)