torstai 27. helmikuuta 2014

Mollamaija


Ystävä laittoi eilen viestiä ja kysyi, osaisinko tehdä mollamaijan. Koska oon isäukon puolelta saanut sellaiset geenit, joiden mukaan kuvittelen osaavani ihan mitä vaan, vastasin ystävälle, että toki teen. Vaikka suuria odotuksia tai vaatimuksia mollamaijan tyylistä ei tullut, ja sellainen uudemman tyylinenkin olisi kelvannut, päätin kuitenkin haastaa vähän itteäni ja yrittää tehdä sellaisen vanhemman tyylisen.


Naaman muottina käytin omaa lapsuusaikaista nukkea, jonka pään kelmutin, sen jälkeen vuorasin maalarinteipillä saadakseni kasvonmuodot ja lopuksi liimasin päälle kankaan. Kasvojen maalaukseen otin mallia netistä löytyneestä kuvasta (yläkuvassa näkyy siis vasemmalla oma versioni, oikealla mallikuva) ja maalasin akryyliväreillä. Kun maali oli kuivunut, irrotin kelmu-teippi-kangasvirityksen nuken päästä ja sain mollamaijan kasvot käsiini.


Ja sitten vähän kangasta, vanua, pellavalankaa hiuksiksi...Siinä se nyt olis. Vanhanaikaiselle mollamaijalle tyypillisesti kaverilla on tuollaiset katkaistut kädet ja jalat, kuten äippä tuumasi. :)
Toivottavasti tää on nyt sellainen, millaista toivottiin.


17 kommenttia:

 1. Onko sut opetettu niiku mutkin: Mitä meillä ei ostata, sitä ei tartte osatakkaa. ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että mun kasvatuksen ydin isäukon puolelta on ollut se, että jos osaat ajatella tekeväsi sen, voit sen aivan hyvin tehdäkin. :)

   Poista
 2. ...tai niinkun meillä....me tehään mitä me halutaan kun muut tekee mitä osaa :D

  Sä olet nero!!!
  Moni olis tehnyt paljon yksinkertaisemman mollamaijan....minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää mun kuvitelma osata tehdä kaikki on tullut tuolta isäukolta mallioppimisen tuloksena. Siltä kun jotain kysyy, että osaisitko tehdä mulle hyllyn/kaapin/pöydän/rukin puolia/Tylypahkan linnan/jakkaran/uudet lattiat/mitä vaan, niin vastaus on aina, että mähän osaan mitä vaan. Useimmiten kyllä osaakin. Mä olen vissiin omaksunut sen ajatuksen, että määkin osaan kyllä tehdä mitä vaan. Paitsi leipoa Harry Potter -kakun. Kaikki muu kyllä onnistuu - ja vielä niin jumalattoman hyvin. :D:D:D

   Poista
  2. Seuraaville syntyäreille sitten teet sen kakunkin, tai juhlistat sitä kun tylypahka valmistuu!
   Kyl sä osaat :D

   Poista
 3. Sinähän osaat :) Suloisin molla, mitä olen nähnyt pitkään aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osasin. :) Kiitos, lähtikin viime viikolla tilaajalleen ja oli kuulemma oikein hyvä.

   Poista
 4. Ihastuttava tytteli!!!
  t.
  U-P

  VastaaPoista
 5. Ihana! Juuri tuollainen löytyy mökiltämme, en kyllä tiedä mistä lie sinne ajautunut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis sitten tän kaksoissisko. Mallia otin muutamasta netistä löytyneestä kuvasta, ja tein sen oivalluksen, että kaikilla tuollaisilla kovanaamaisilla mollilla on samanlaiset kasvot. Nää yrittää nyt matkia niitä mahdollisimman hyvin.

   Poista
 6. Siis.. mää oon ihan sanaton! Upea! :)
  Ihanaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
 7. Ihana! Mun mielestä kans täytyy ensin kokeilla ennen kuin voi sanoa, osaako vai ei. Ja aika usein sitä oikeasti osaakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Ellei nyt rima ole ihan taivaissalopputulosten kanssa, niin useimmiten sitä osaa. Toisinaan paremmin, toisinaan vähän huonommin, mutta aina täytyy yrittää. :)

   Poista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)